nieuws

Mobiele stille lichtinstallatie voor nachtelijke werkuren

bouwbreed

Voor de noodzakelijke verlichting tijdens donkere uren is de bouwplaats al lang niet meer afhankelijk van netaansluiting of stationaire energiebronnen. De industrie komt de bouw tegemoet met mobiele lichtinstallaties die de bouwwerklieden zelfs ook bij nachtelijke uren nog een optimaal zicht op het werk bieden.

Een dergelijke mobiele lichtinstallatie is kort geleden door Denyo geintroduceerd; een robuuste eenassige aanhanger waarop een aggregaat een viertal halogeenlampen op telescoopmast voedt van elk 1500 Watt.

Een sticker met de ‘Blauen Engel’ siert de machine, aangevend dat de installatie past in de categorie machines die de omgeving geen geluidsoverlast bezorgen. En dat is voor nachtelijke uren toch wel erg gewenst.

De Denyo generator heeft een vermogen van 12,5 kVA en levert behalve 400 V driephasen draaistroom ook 230 Volt wisselstroom. Het hart van dit door 12,4 kW Kubota dieselmotor aangedreven aggregaat is zoals bij alle Denyo generatoren een slijtarme borstelloze synchroongenerator. Het verbruik van de Kubota aandrijfmotor ligt bij 100 procent capaciteitsafname op 3,5 l/h. Het brandstof tankvolume is voldoende voor een ononderbroken werkduur van 18 uren. Het geluidsniveau van deze Denyo DCA 15, ligt beneden de 89 dB(A) en met een geluidsvolume van 61 dB(A) gemeten op 7 meter is de verlichtingsinstallatie zonder bezwaar ’s nachts in woongebieden te gebruiken.

De telescoopmast laat zich uitschuiven tot een hoogte van 10 meter en geeft de lampen een 180 gr. zwenkbereik. De afzonderlijk inschakelbare lampen leveren een gezamenlijk lichtvolume van 132.000 Lumen.

Een viertal draaispindels verleent de aanhanger een stabiele opstelling terwijl een in hoogte instelbare dissel met trekhaakkoppeling en DIN trekoog de mogelijkheid biedt dit 1360 kg zware voertuig achter elke personen- of bedrijfswagen te vervoeren. De maximaal toegestane rijsnelheid bedsraagt 80 km/h. Het geheel heeft een breedte van 2090 mm en een transporthoogte van 2750 mm.

Mobiele licht- en stroominstallatie type DCA-15 van Denyo. De telescoopmast is uitgerust met vier 1500 Watt halogeenlampen met een totale lichtopbrengst van 132.000 Lumen.

Reageer op dit artikel