nieuws

Metrolijn in puntje van Nederland

bouwbreed Premium

In de punt van de provincie Limburg moet een metro gaan rijden tussen de steden Maastricht en Kerkrade. De “regiometro” is op termijn noodzakelijk omdat de Nederlandse Spoorwegen overwegen de onrendabele stations in het gebied te gaan sluiten.

Het bestuur van de provincie, Rijkswaterstaat en de Vervoerregio Zuid-Limburg bestuderen op dit moment daarom de stadstram van Karlsruhe, die verbindt het centrum met buitengebieden. Ook bekijken de drie partijen de plannen van Aken voor een sneltram. De Duitse stad wil de tram doortrekken via het Grensoverschrijdend Bedrijventerrein naar Heerlen.

“De ‘light-rail’ tussen de twee steden kan eventueel op de Akense sneltram aansluiten”, stelt de provincie. “Andere trajecten in Limburg die weinig reizigers hebben, ke we straks ook vervangen worden door een dergelijke metro.”

Reageer op dit artikel