nieuws

Logger regelt binnentemperaturen

bouwbreed

Om de klimaatregeling in gebouwen goed te meten en in te stellen heeft Atal de eenkanaals OWL info logger op de markt gebracht. Deze is ondergebracht in een veilige robuuste behuizing. Er zijn twee versies van; een met een interne temperatuurmeter voor meting aan de warmtebron en een met een sensor voor externe temperatuurmeting. De voeding van het apparaat geschiedt met een batterij, die het minimaal acht jaar volhoudt. De logger heeft een geheugenopslagcapaciteit van 32.000 meetwaarden.

De uitlezing van de gegevens gebeurt met behulp van een leespen. Met behulp van de TrendReader software in een pc, is de unit in te stellen en zijn meetwaarden op de pc zichtbaar te maken. Een rode Led op de behuizing van de OWL doet dienst als alarmindicator. Als deze Led knippert, dan wil dat zeggen dat de door de gebruiker ingestelde temperatuurwaarde wordt overschreden. De verdere verwerking van de gegevens in de vorm van analyses, grafische presentatie en dergelijke gebeurt eveneens met de vermelde software TrendReader.

Voor het bepalen van CO (koolmonoxyde), CO2 (kooldioxyde) en NO2 (stikstofdioxyde) in luchtkanalen beschikt het bedrijf Atal BV te Purmerend over geavanceerde meetinstrumenten. De apparatuur wordt door het bedrijf op de VSK’69 in de Jaarbeurs te Utrecht geexposeerd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels