nieuws

Kraanschip ‘Rambiz’ gedoopt

bouwbreed Premium

Aan het werfterrein van de RDM in Rotterdam Heyplaat is het kraanschip de ‘Rambiz’ gedoopt. Het is gebouwd door Huisman Itrec voor de combinatie Van Seumeren Holland BV, De Meern en Scaldis Salvage en Marine Contractors, Antwerpen.

De ‘Rambiz’ zal door de combinatie worden ingezet bij het transport en het plaatsen van 150 liggers en 8 hamerstukken voor de Vasco da Gamabrug die over de Taag in Lissabon in aanbouw is.

Het kraanschip bestaat uit twee pontons die verbonden worden door een ponton die daar dwars op is geplaatst. Het schip heeft een maximaal lastmoment van meer dan 75.000 tonmeter en kan 4000 ton hijsen. Het dubbele kraanschip kan zo nodig worden opgesplitst in aparte drijvende kranen of landkranen.

Reageer op dit artikel