nieuws

Identificatieplicht moet worden aangescherpt

bouwbreed

In branches waarin op grote schaal gebruik wordt gemaakt van tijdelijk ingehuurde arbeidskrachten bestaat het grootste risico op fraude. Om die te voorkomen pleit het Regionaal Interdisciplinair Fraudeteam (RIF) Den Haag onder meer voor aanpassing van de Wet op de identificatieplicht (WID). Dat is de voornaamste conclusie uit het woensdag gepresenteerde evaluatierapport van het RIF. Het team onderzocht het afgelopen jaar fraudegevoelige bedrijven in de regio Haaglanden. Het grootste risico op fraude is er wanneer er sprake is van tijdelijk ingehuurde arbeidskrachten.

In 1994 ging het RIF Den Haag van start. Het is een samenwerkingsverband tussen politie, Openbaar Ministerie, Sociale Zaken, de belastingdienst en verschillende bedrijfsverenigingen. Het doel van het team is te komen tot aanbevelingen waarmee op langere termijn preventieve maatregelen ter voorkoming van fraude ke worden genomen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels