nieuws

HR-luchtverwarmer haalt 98% rendement

bouwbreed

Brink Luchtverwarming komt op de VSK met zijn HR-luchtverwarmer de Brink Allure, met een rendement van 98% in de meest gunstige omstandigheden. “Bij de meest ongunstige omstandigheden is het rendement nog altijd 92%”, aldus Brink Luchtverwarming BV te Staphorst. Het hoge rendement wordt mede bereikt door de lage retourluchttemperatuur, namelijk op het niveau van de kamertemperatuur van 20 gr. C. Daardoor zijn de rookgassen gemakkelijk tot onder het dauwpunt te brengen, waardoor bij condensatie extra warmte vrijkomt. Ook de uitstoot van NOx (stikstofoxyden) en CO2 (kooldioxyde) zijn volgens het bedrijf uitzonderlijk laag.

De Brink Allure is voorzien van een modulerende brander. De ventilator voor onder andere het afvoeren van de verbrandingsgassen, is voorzien van een gelijkstroommotor. Deze heeft het voordeel boven een wisselstroommotor, dat hij veel nauwkeuriger is te regelen. Bovendien wordt daarmee het stroomverbruik van de ventilator tot eenderde teruggebracht. De ventilator past zich automatisch aan bij het aanbod van warme lucht aan de omgeving. De modulerende brander in samenhang met de nauwkeurig reagerende ventilator alsmede een microprocessorbesturing zorgen samen voor een goed en duurzaam comfort, zonder dat warmte-intervallen optreden.

Reageer op dit artikel