nieuws

Hoge beloning voor teruggevonden shovel

bouwbreed Premium

Vorige week mocht de heer A. de Graaf uit Bunschoten uit handen van de heer H. Smink van het gelijknamige afvalverwerkingsbedrijf in Amersfoort een cheque ontvangen ter waarde van f. 25.000.

Dit niet geringe bedrag was de beloning voor het terugvinden van een medio december vorig jaar ’s nachts ontvreemde Komatsu 420 laadschop van de stortplaats van Smink Afvalverwerking te Hoogland.

De shovel met een waarde van f. 250.000 werd op 8 januari 1996 door Aalt de Graaf teruggevonden in de gemeente Haarlemmermeer bij de Cruquius ter hoogte van de kruising Spaarneweg-Bennebroekerdijk. De machine stond op een trekker-diepladercombinatie die diezelfde nacht in Bunschoten was gestolen. De Graaf, werkzaam bij een glasbedrijf, trof onderweg naar zijn werk de combinatie inclusief shovel onbeheerd met draaiende motor aan. Hij herkende de vrachtauto als eigendom van een Bunschoters transportbedrijf waarvan de combinatie ongeveer drie weken daarvoor was ontvreemd. Het linker portierraam bleek ingeslagen en het contactslot van de auto verbroken.

Niets wetend van de hoge beloning die Smink op het terugvinden van de shovel had uitgeloofd, wachtte de heer De Graaf na melding van zijn vondst aan de plaatselijke politie een bijzonder aangename verrassing.

Reageer op dit artikel