nieuws

HIAB laad- en loskraan in de 10 tonmeter klasse

bouwbreed Premium

HIAB BV uit Meppel introduceert op de Bedrijfsauto RAI een nieuwe autolaad- en loskraan in de 10 tonmeter klasse. Deze autolaadkraan heeft een hydraulisch bereik van bijna 14 meter, een hefhoogte vlak voor de kolom van 2,5 meter en een compacte cilinder-opbouw.

HIAB, wereldmarktleider op het gebied van autolaad- en loskranen, introduceert de HIAB 102. Deze kraan is bedoeld als de opvolger van de HIAB 100 en is, evenals de succesvolle HIAB 060 ontwikkeld door HIAB Accessoires BV te Meppel.

De nieuwe kraan heeft een soortgelijke constructie als die van de HIAB060 en is daarnaast aangevuld met de laatste kraantechnologie. Zo zijn er op de knikarm van de kraan geen slangen meer zichtbaar, de benodigde oliestroom wordt door de cilinders naar maximaal vijf hydraulische schuifarmen gevoerd.

Achttien meter

De geometrie van de HIAB 102 is een goede balans tussen de geringe afmetingen en een groot bereik. De hydraulische armen komen tot een afstand van circa 14 meter en deze afstand kan nog mechanisch verlengd worden tot meer dan 18 meter. Bovendien kan de kraan op 70 cm afstand van de kolom nog tot 2,5 meter hoog heffen.

Opbouw

De hef- en knikcilinder zijn zo gemonteerd dat ze geen uitstekende delen bevatten. Dit zorgt niet alleen voor bescherming maar op deze wijze blijft er ook een optimale laadhoogte over, wanneer de kraanarm gestrekt over de vrachtwagen wordt geplaatst. De opbouw van de telescoopcilinders neemt af in hoogte naar het uiteinde van de laad-arm toe, zodat het uiteinde van de arm altijd zo compact mogelijk blijft ongeacht het aantal gebruikte uitschuifcilinders. Daarnaast kan er, afhankelijk van de gewenste toepassing, nog gekozen worden voor een lage, dan wel een smalle opbouw.

Beveiliging

Uiteraard is de nieuwe HIAB 102 autokraan verkrijgbaar in alle mogelijke specifieke HIAB-uitvoeringen, zoals met radiografische afstandsbediening, met hoogzit, lier of hydraulische afstempeling. De kraan is geheel volgens de CE machine-richtlijn beveiligd door middel van hoogwaardige elektronica. Dit alles maakt de HIAB 102 tot een zeer moderne en complete kraan in deze capaciteitsklasse.

Reageer op dit artikel