nieuws

GS Zuid-Holland steunen Den Haag

bouwbreed

Het armlastige Den Haag is met de ruim f. 30 miljoen van de Inspectie Financien Lagere Overheden (IFLO) nog lang niet uit de brand. Dat schrijven GS van Zuid-Holland aan de staatssecretaris van Financien en aan die van Binnenlandse Zaken.

Volgens GS laat de IFLO in de berekeningen diverse reguliere uitgaven buiten beschouwing en worden andere uitgaven domweg naar de toekomst verschoven. Het noodlijdende Den Haag zou nog meer extra geld moeten krijgen, om onder meer de achterblijvende inkomsten door ruimtenood goed te maken. De residentie reageerde eerder deze week al teleurgesteld op het ‘bod’ van de IFLO. Den Haag staat voor ruim f. 180 miljoen in het rood en wil dit bedrag graag door de overheid uitgekeerd zien.

Reageer op dit artikel