nieuws

Graffiti verwijderen met stoom

bouwbreed Premium

Het verwijderen van graffiti met stoom in plaats van met een hogedrukreiniger heeft voordelen voor het milieu en geeft geen problemen bij lage buitentemperaturen. Dat blijkt uit proeven die de Hilversumse producent en importeur van milieuvriendelijke reinigingsmiddelen Probaat BV in Katwijk heeft uitgevoerd met de reinigingsprodukten EX2000. Het werken met een hogedrukreiniger kan, ondanks het gebruik van milieuvriendelijke reinigingsmiddelen, voor verontreiniging zorgen doordat met het gebruikte water de opgeloste graffiti in de bodem terecht kan komen.

Bovendien kan het wegstromende water bij vorst voor gladheid zorgen. Probaat heeft daarom proeven met een stoomreiniger genomen. Het te reinigen oppervlak werd eerst voorverwarmd met stoom. Daarna werd het reinigingsmiddel aangebracht en even later met de stoomreiniger weggeborsteld. Het bleek dat zelfs bij strenge vorst de graffiti geheel verwijderd kon worden. Bovendien was de hoeveelheid vrijkomend water zo gering dat die gemakkelijk in een absorptiedeken kon worden opgevangen.

Reageer op dit artikel