nieuws

Geluidsscherm A32 blijft gemoederen bezig houden

bouwbreed

Door foute berekeningen moet Rijkswaterstaat een nieuwe procedure beginnen voor het aanleggen van een geluidsscherm langs rijksweg A32 in Heerenveen. Doordat een landschappelijke verhoging niet werd meegenomen, klopt het uitgewerkte plan niet. Rijkswaterstaat werd tijdens een van de informatieavonden gewezen op de verkeerde berekening.

De berekeningen zijn uitgevoerd door een extern adviesbureau. Het gevolg is dat er nu een nieuw plan wordt gemaakt, waarin vermoedelijk plaats wordt ingeruimd voor een hoger scherm. Het foutje zal geen extra vertraging opleveren.

De nieuwe rijksweg Heerenveen-Zwolle wordt de komende jaren gerealiseerd. De geluidsschermen blijven de gemoederen bezig houden. Eerder verwierp de Raad van State bezwaren van bewoners die een transparant geluidsscherm in plaats van een aarden wal wilden hebben.

Reageer op dit artikel