nieuws

Gelderland stelt top tien stortlocaties baggerspecie samen

bouwbreed Premium

GS van Gelderland hebben een verandering aangebracht in de zogenoemde rangorde ‘top 10’ van zandwinplaatsen in de Uiterwaarden. Het gaat hier om gebieden die straks als eventuele stortlocatie voor baggerspecie ke worden gebruikt.

De rangorde ziet er als volgt uit: 1. Oosterhoutsche Waarden, 2. Havikerwaard, 3. Ingensche Waarden, 4. Heteren, 5. Kerkenwaard, 6. Gouveneursche Polder, 7. IJzendoorn, 8. Gamerensche Waarden, 9. Loowaard en op 10 Crobsche Waard. Het gaat hier overigens om een indeling van potentiele stortplaatsen die alleen op milieuhygienische gronden is gebaseerd. “Als het tot een definitieve locatiekeuze komt zullen ook andere overwegingen zoals het bestuurlijk en maatschappelijk draagvlak een rol spelen”, aldus het provinciebestuur in een toelichting.

Reageer op dit artikel