nieuws

Gelderland past volgorde van stortlocaties aan

bouwbreed Premium

Gedeputeerde staten van Gelderland hebben een kleine verschuiving aangebracht in de rangorde van tien zandwinplassen in de uiterwaarden, die – nu ruim vijf jaar geleden – werden gereserveerd voor het storten van (verontreinigde) baggerspecie.

De volgende volgorde zal worden toegepast: 1. Oosterhoutsche Waarden (Valburg), 2. Havikerwaard (Rheden), 3. Ingensche Waarden (Lienden), 4. Heteren, 5. Kerkenwaard (Neerijnen), 6. Gouverneursche Polder (Echteld), 7. IJzendoorn (Echteld), 8. Gamerensche Waarden (Kerkwijk), 9. Loowaard (Duiven) en 10. Crobsche Waard (Neerijnen).

GS tekenen hierbij aan dat deze keuze uitsluitend is genomen op basis van milieuhygienische overwegingen. Als tot een defintieve locatiekeuze moet worden gekomen zullen ook andere overwegingen nog een rol spelen.

Reageer op dit artikel