nieuws

EVO-uitgave over kilometerkosten

bouwbreed

Het nieuwe Kilometerkosten-overzicht van meer dan duizend personen- en bestelauto’s is verschenen. De EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport, brengt dit overzicht op de markt in de vorm van een boekwerk en als diskette.

De EVO heeft de kilometerkosten gerangschikt naar prijsklasse van het voertuig, naar brandstofsoort en naar jaarkilometrage. Daarnaast is met behulp van het pc-programma snel en eenvoudig te bepalen welke autotypen zich onderscheiden door een relatief laag brandstofverbruik.

Juiste informatie over kilometerkosten is niet alleen van belang bij het maken van prijsvergelijkingen in verband met de aanschaf van van nieuwe personen- en bestelauto’s. Ook kan de autogebruiker aan de hand van het EVO-overzicht de fiscale bijtelling per kilometer voor de belastingdienst berekenen. Verder kan de hoogte van de autovergoeding voor het zakelijk gebruik van de prive-auto eenvoudig worden bepaald.

De nieuwste editie van Kilometerkosten is gebaseerd op kostenontwikkelingen tot januari 1966. Aangezien de aanschaf- en de brandstofprijzen en de andere kostenposten geregeld wijzigen en er in de loop van het jaar ongetwijfeld nieuwe autotypen op de markt komen, zijn de nu gepubliceerde gegevens slechts enkele maanden actueel.

Omdat veel autogebruikers het gehele jaar door over de meest recente kostengegevens willen beschikken, bestaat de mogelijkheid een abonnement op Kilometerkosten te nemen. De abonnee ontvangt behalve de februari-uitgave van Kilometerkosten in de zomer en herfst van dit jaar automatisch een update van de kilometerkostendiskette. Het boekje verschijnt daarentegen alleen in februari.

Nadere informatie: EVO, tel. 079-3414641.

Reageer op dit artikel