nieuws

Eis tot stillegging bouwpo afgewezen

bouwbreed

Het appartementencomplex dat de Humanistische Bouwstichting Bejaardenhuisvesting laat neerzetten aan de Venezuelastraat in Alphen kan gewoon afgebouwd worden. Omwonende D. Luijten had in hoger beroep bij de Raad van State om schorsing van de voor het complex afgegeven bouwvergunning verzocht. Dat verzoek is afgewezen. De exacte motivering volgt later schriftelijk.

Luijten is niet zo maar een omwonende. Hij was in het verleden voorzitter van de Stichting Molen Wetering, die in Alphen zestig woonhuizen realiseerde. Als voortrekker van dit po mocht Luijten als een van de eersten uitzoeken welke woning hij zou betrekken. Hij koos een woning, die nu uitkijkt op de nieuwbouw van de Humanistische Bouwstichting Bejaardenhuisvesting omdat de gemeente hem zou hebben verzekerd dat het veldje vrij zou blijven.

Luijten verwijt de gemeente nu dat hij door de gemeente op het verkeerde been is gezet. Toen hij twee jaar geleden ging informeren over de toekomst van het veldje, moeten de bouwplannen al bekend zijn geweest. Voor de Raad van State is dat echter geen aanleiding geweest de bouw stil te leggen.

Luijten heeft al aangekondigd dat hij nog laat onderzoeken of hij van de gemeente een schadevergoeding kan eisen.

Reageer op dit artikel