nieuws

Duurzaam bouwen op video

bouwbreed

Op donderdag 28 februari houdt De Kleine Aarde te Boxtel om 15.00 uur, een nieuwe videopresentatie voor beroepsgroepen zoals woningbouwverenigingen, gemeenten, architecten en aannemers over ‘duurzaam bouwen’.

Aan de hand van voorbeelden uit het in ecologische stijl gebouwde bezoekerscentrum van De Kleine Aarde, geeft de video inzicht in de belangrijkste aspecten van duurzaam bouwen.

Centraal in het geheel staat het gebruik van passieve zonne-energie via de ramen en de corridor voor verwarming en de actieve zonne-energie voor het maken van warm tapwater. Fotovoltaische (PV)-zonne-energie wordt benut voor de kunstverlichting van het gebouw. De zonnecellen zijn geintegreerd in de beglazing van het glasdak op de corridor.

Gebruikte (ecologisch verantwoorde) bouwmaterialen, water- en energiebesparende maatregelen, een vegetatiedak en dergelijke komen eveneens aan de orde.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels