nieuws

Dijken Terschelling voor miljoenen verbeterd

bouwbreed Premium

Aannemingsbedrijf De Vries en v.d Wiel BV uit Sint Maartensvlotbrug begint in april met de eerste – van een tweedelig bestek – dijkverbetering op Terschelling. In totaal wordt veertien kilometer dijk aangepakt. Het hele po dat in 1999 gereed moet zijn, vergt een bedrag van circa f. 36 miljoen.

Het eerste deel omvat 5,5 kilometer dijk die tussen 1996 en 1997 moet worden verbeterd; hiervoor is 33.000 m3 klei nodig. Het Aannemingsbedrijf voert het werk voor f. 13 miljoen uit.

Het tweede deel omvat 8,5 kilometer dijk. In dit stuk worden waarschijnlijk twee duikers vernieuwd. Dit werk wordt volgend jaar aanbesteed en moet tussen 1997 en 1999 worden uitgevoerd. Hiermee is zo’n f. 23 miljoen gemoeid.

Volgens poleider Andre Zijlstra van Waterschap Friesland wordt de taludhelling van de dijken aan de zeekant flauwer gemaakt. Dat houdt in dat de zeekant van de dijken gemiddeld met een meter wordt verhoogd, de kruin met tachtig centimeter en de landkant met zestig centimeter.

Reageer op dit artikel