nieuws

Diepontwatering mogelijke oorzaak schade wegen Joure

bouwbreed Premium

Diepontwatering is volgens de gemeente Skarsterlan wellicht de oorzaak van schade aan wegen in de Haskerveenpolder bij Joure. Als niet snel maatregelen worden genomen, kan de financiele strop oplopen tot f. 1 miljoen. Het gaat om drie wegen in de polder. Volgens de Friese gemeente ligt de oorzaak in het diepontwateringspo dat het Waterschap Boarnferd in 1991 uitvoerde.

Als het oorzakelijk verband tussen de schade en diepontwatering kan worden aangetoond, wil de gemeente de financiele schade op het waterschap verhalen. “Het kan in elk geval niet het gevolg zijn van het normale gebruik van deze wegen”, constateren B en W in een brief aan de verantwoordelijke raadscommissie. Onderzoek moet uitwijzen wat de precieze oorzaak is. De gemeente heeft het waterschap gevraagd om de kosten daarvoor te delen, maar Boarnferd voelde daar niets voor.

Reageer op dit artikel