nieuws

Dienstverleners in bouw somber over het lopende jaar

bouwbreed

De ingenieurs- en architectenbureaus zijn niet zo optimistisch gestemd. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) signaleert dat omzet en orderontvangst in het vierde kwartaal 1995, ten opzichte van andere zakelijke dienstverleners, zich minder gunstig ontwikkelen. Weliswaar nam de omzet en de orderontvangst in het vierde kwartaal nog toe “en beoordeelt men de orderportefeuille als normaal”.

De verwachtingen van de ondernemers volgens het CBS voor het eerste kwartaal 1996 suggereren slechtere tijden. Een groter aantal ondernemers verwacht een omzetdaling in plaats van een omzetstijging. In het vierde kwartaal van vorig jaar sloeg de balans nog in de andere richting door. Hetzelfde geldt voor de personeelssterkte. Per saldo verwacht men een lichte daling in het eerste kwartaal 1996. Ten aanzien van de orderontvangst verwacht men een lichte stijging.

Reageer op dit artikel