nieuws

Design-Paviljoen: een blik in de toekomst

bouwbreed Premium

Bezoekers van Amsterdam Bedrijfsauto RAI 96 ke op het Design-Paviljoen (in de Noordhal) een blik werpen op de toekomst. In samenwerking met studenten van diverse Europese design-opleidingen en de exposanten van de tentoonstelling worden ontwerpen, studies en modellen getoond.

Op uitnodiging van de organisatie van Amsterdam Bedrijfsauto RAI 96 heeft een aantal studenten van verschillende design-opleidingen een visie op de toekomst van de bedrijfsauto opgesteld.

De studies zijn afkomstig uit Italie, voormalig Joegoslavie, Roemenie, Zwitserland, Spanje en Nederland. In de presentaties wordt zowel aandacht geschonken aan het goederentransport over lange afstanden als aan het distributieverkeer in de binnensteden.

De Nederlandse ontwerper Cor Steenstra van 4C/Foresee Consultancy toont aan de hand van computermodellen hoe de wensen van de berijders/klanten ke worden doorgevoerd in de ontwerpen.

Op het design-paviljoen wordt hiertoe CAD (Computer Aided Design) apparatuur opgesteld. Op basis van zijn ervaring kan Cor Steenstra bezoekers tevens vertellen wat er allemaal komt kijken bij het ontwerp van een moderne bedrijfsauto.

Schetsen en modellen

Verscheidene exposanten hebben modellen en designstudies ter beschikking gesteld voor het design-paviljoen. Door deze medewerking is het mogelijk de bezoekers originele ontwerpschetsen en tekeningen van vrachtauto’s en trailers te tonen

Overigens wordt ook elders op de tentoonstelling aandacht geschonken de truck van de toekomst. Volvo heeft op zijn stand de ECT, de Environmental Concept Truck. Op de stand van Volkswagen wordt gedurende de gehele tentoonstelling gewerkt aan een kleimodel van de nieuwe TL.

Reageer op dit artikel