nieuws

DEC lost bromprobleem in EU-gebouw op

bouwbreed Premium

DEC, leverancier van flexibele ventilatiekanalen voor installatie boven verlaagde plafondsystemen is door de lokale installateur te hulp geroepen bij een probleem dat moest worden opgelost bij het EU gebouw in Brussel. De brom van een lichtverstrooiend armatuur moest worden geelimineerd.

DEC, met een vestiging in Rotterdam en Enschede, is gespecialiseerd in luchtkanalen met alle mogelijke flexibele slangen. Deze slangen zijn stuk voor stuk zodanig samengesteld, dat ze specifieke eigenschappen hebben.

Bij het EU-gebouw moest een armatuur worden omzeild en het geluid dat deze armatuur veroorzaakt moest worden gedempt. Bovendien mocht de oplossing niet duur zijn en de montage moest snel ke geschieden. Dec heeft dit probleem opgelost door het toepassen van de flexibele slang Aludec duct, een uit ijzerdraad met aluminium gelamineerde flexibele slang, die bestand is tegen brand. In die leiding is een speciale GLX-25 geluiddemper van een meter lang opgenomen, tegen elektrische storingsgeluiden. Deze bestaat uit een geperforeerde aluminium binnenmantel, een 25 mm dikke isolatie en een sterke aluminium buitenmantel.

Reageer op dit artikel