nieuws

D66: meer geld voor infrastructuur als Beek niet uitbreidt

bouwbreed Premium

Als het kabinet besluit de luchthaven Beek bij Maastricht niet uit te breiden, moeten de miljoenen guldens die overblijven ten goede komen aan verbetering van de infrastructuur in Limburg. Dat stelde het D66-kamerlid Van ’t Riet in een debat met minister Jorritsma.

Van ’t Riet denkt onder meer aan een extra tunnelbuis voor lokaal verkeer bij Roermond. In deze gemeente is een tunnel onder het Roerdal voorzien voor het doorgaande verkeer op de A73.

Met deze opstelling loopt Van ’t Riet vooruit op de beslissing die het kabinet binnenkort moet nemen over de uitbreiding van de luchthaven Beek met een nieuwe oost-westbaan. Een rendabele exploitatie is volgens minister Jorritsma echter alleen mogelijk met minimaal 2800 nachtvluchten in 2015. PvdA-minister De Boer voelt helemaal niets voor nachtvluchten. De impasse in het kabinet is nog verre van opgelost.

Reageer op dit artikel