nieuws

Bouw woningen in Muntendam aangevochten

bouwbreed

“Ik wil heel graag dat er in Muntendam wordt gebouwd. Zelf heb ik overigens 40 jaar in de bouw gezeten. Maar ze moeten niet gaan bouwen op een plaats die zo waardevol is”, aldus B. Hooijer uit Muntendam (gemeente Menterwolde) vrijdag tijdens een hoorzitting bij de Raad van State in Den Haag. Hoijer heeft daar samen met 35 anderen een spoedprocedure aangespannen waarin hij schorsing verzoekt van het nieuwe bestemmingsplan Westerbouwte-Muntendam, zoals dat door de gemeente is vastgesteld en door de provincie is goedgekeurd.

Het plan voorziet in de bouw van 130 woningen vlak bij de kern Muntendam. Hooijer en de zijnen willen dat tegenhouden. Zij vinden dat de locatie bij hun woonkern in landschappelijk opzicht te waardevol is om er nieuwbouw te plegen. Er ligt een oude zandwal, die niet zou mogen verdwijnen.

Dat gebeurt ook niet, stellen de bestuurders van de gemeente en de provincie. Volgens hen loopt de zandwal helemaal niet door het plangebied. Hooijer houdt vol dat uitlopers ervan er wel door heen lopen.

Eind volgende week hoopt rechter D. Dolman van de Raad van State uitspraak te doen in deze zaak.

Reageer op dit artikel