nieuws

Beugels in een oogwenk op beton te bevestigen

bouwbreed

J.H. de Wit en Zonen hebben het zogenaamde Fixpin-systeem van Don Quichotte op de markt gebracht. Met dit systeem zijn zowel zadelbeugels als latten en klissen snel op betonnen vloeren en tegen betonnen wanden te bevestigen.

De hard stalen fixpinnen worden met een slaghuls en een zware hamer van 1-1,5 kilogram met slechts enkele zware klappen in het beton gedreven. De slaghuls is voorzien van een stevige handgreep van hard rubber met voorgevormde vingerzetting en handbescherming. De Fixpin is uitgerust met een kraag die enerzijds dient als afsteunpunt voor de slaghuls en anderzijds als klemkraag. De ballistisch gevormde punt van de slagpen zorgt voor een goede doordringing in het hardste beton (B 52,5). De slagpinnen (Fixpin) voor het bevestigen van de zadels voor alle soorten vloerpijpen voor elektrische leidingen en vloerverwarmingsleidingen, zijn in lengten van 14, 18 en 22 mm te leveren. De fixpinnen voor het bevestigen van latten en klissen op betonnen ondergronden zijn respectievelijk 27, 35 en 40 mm lang. Alle hebben een diameter van 4 mm. Ze zijn desgewenst tamelijk eenvoudig weer los te slaan.

Het Fixpinsysteem van J.H. de Wit en Zonen BV te Helmond kan een goede vervanging zijn voor het boren, schroeven en schieten. Het systeem bespaart aanzienlijk op bevestigingstijd.

Reageer op dit artikel