nieuws

Arnhem verleent bouwvergunning voor Hotel Bosch

bouwbreed

De gemeente Arnhem heeft deze maand aan poontwikkelaar ’t Meenink BV een bouwvergunning verleend voor de bouw van horecavoorzieningen op de plaats van Hotel Bosch, een van de oudste kraakpanden van Nederland. Tegen de vergunning kan nog enkele weken bezwaar gemaakt worden. De bewoners van het kraakpand hebben laten weten dat zij dat inmiddels gedaan hebben.

De krakers hebben, stellen zij in een open brief, niet veel vertrouwen meer in de bezwarenprocedure. Zij voeren al sinds 1991 actie tegen de plannen van de poontwikkelaar, omdat zij vinden dat het kapitale pand in het centrum van Arnhem behouden moet blijven voor culturele activiteiten en woonruimte. Bovendien menen de krakers dat de projectontwikkelaar zijn plannen financieel nooit rond zal krijgen, omdat er elders nog een schuld van vier miljoen staat. De Raad van State vernietigde vorig jaar een besluit van de gemeente Arnhem, die de horecabestemming voor Hotel Bosch wilde wijzigen in een woonbestemming. Daardoor moest de gemeente de aangevraagde bouwvergunning nu afgeven.

Reageer op dit artikel