nieuws

Antisone-plaat absorbeert nu ook lage frequenties

bouwbreed

Bruynzeel heeft zijn plafondplaatmateriaal uitgebreid met een vernieuwde Antisone. Dat is een gefineerde of gelamineerde plafond- en wandplaat die het geluid, behalve in de hogere nu ook in de lagere frequenties, in de ruimte waarin ze worden toegepast tot 90% absorbeert.

Dat is vooral van belang voor kantoor-, bedrijfs- en andere ruimten waarin hoge eisen worden gesteld aan een zekere mate van rust. In de plaat met spaanplaat als basis zijn zowel aan de voor- als achterkant kanalen aangebracht, die het geluid zodanig opvangen en af laten vloeien, dat er van het oorspronkelijke geluid niet meer dan 10% overblijft. Dat kan aanzienlijk bijdragen tot verbeterde arbeidsomstandigheden in de ruimte.De platen zijn behalve in bijvoorbeeld kantoren ook goed toe te passen in winkelcentra en bejaardenhuizen en dergelijke.

Bruynzeel Multipanel BV te Zaandam levert de platen met doorlopende of onderbroken groeven. Vele designs en patronen zijn mogelijk. Ze zijn met alle gangbare fineren te bekleden. Het assortiment bestaat uit negen standaarduitvoeringen. Zo is er een Okoume-uitvoering, geschikt voor afwerking met blanke lak of kleurlak. Er zijn laminaatversies en ook zijn er brandvertragende uitvoeringen bij met laminaatafwerking. De kern hiervan bestaat uit moeilijk ontvlambare spaanplaat met een dikte van 24 mm. De platen zijn desgewenst af te werken met brandvertragende lak.

Reageer op dit artikel