nieuws

‘Airboxen’ zijn honderd procent van kunststof

bouwbreed

Rosenberg heeft ‘Airboxen’ op de markt gebracht die geheel uit kunststof zijn vervaardigd. Het voordeel van deze kunststof luchtbehandelingskasten is dat ze niet corroderen, vooral bij buitenopstelling van belang. Ook is er daardoor veel minder kans op condensvorming in de kasten dan bij die van metaal. Ze zijn geschikt voor binnen- en buitenopstelling.

De kasten die in lengten varieren van ongeveer 1,5 meter tot meer dan 5 meter, zijn afhankelijk van de bezetting met luchtbehandelingsapparatuur ook in diverse hoogten en breedten te leveren. Ze zijn gemaakt van met glasvlies versterkt polyester. Dat geldt tevens voor hun profielen. De kasten zijn dubbelwandig uitgevoerd met de kunststof panelen van 55 mm dik. Inwendig zijn deze voorzien van isolatie. Daardoor zijn de luchtbehandelingskasten zowel thermisch als akoestisch goed geisoleerd. Aan een zijde zijn ze voorzien van een inspectieluik met 100% koudebrugvrije sloten en handgrepen, aldus het bedrijf Rosenberg Ventilatoren BV te Den Dolder.

Ze zijn verder te installeren met alle mogelijke luchtbehandelingsapparatuur zoals ventilatoren, heaters, koelers en dergelijke. De ventilatoren worden direct aangedreven door een 100% in toeren te regelen buitenpoolmotor in 1 fase 230 Volt of in 3 fase 400 Volt. Ze ke ook indirect worden aangedreven door een normmotor, die met de ventilator op een grondframe wordt gemonteerd.

Trillingsvrij

De ventilatoren worden trillingsvrij gemonteerd. Ze worden echter standaard voorzien van zakkenfilters, die standaard een zaklengte hebben van 360 mm. Langere zijn ook te leveren. De jaloeziekleppen zijn met contra roterende aerodynamisch geprofileerde klepbladen uitgevoerd, voorzien van een rubberen afdichting. Ze zijn tevens uitgerust met de benodigde werkschakelaars. Deze zijn te voorzien van extra contacten of thermische beveiliging.

Voor het installeren van warmteterugwinningssystemen biedt het bedrijf verschillende opties. Het geheel is ook koudebrugvrij op het dak op te stellen. De kasten zijn bestand tegen zeelucht en agressieve stoffen, die in de lucht ke voorkomen. Ze zijn volgens het bedrijf tevens voor 100% te recyclen. De airboxen worden standaard geleverd met een CE-merk en bijbehorende IIA-verklaring volgens de Machinerichtlijn.

Reageer op dit artikel