nieuws

Afzuigunit gevat in sterk kunststof huis

bouwbreed

Itho introduceert op de vakbeurs VSK’96 onder andere zijn nieuwe afzuigunit. ‘De vijf sterren ventilator’. Deze is zowel geschikt voor de nieuwbouw als voor de vervangings- en verbeteringsmarkt in bestaande woningen.

Er zijn drie typen, namelijk de CVE 66, de CVE 166 en de CVE 266 met verschillende opvoerhoogten (capaciteiten), afhankelijk van de verplaatste luchthoeveelheden.

De unitbehuizing is vervaardigd van met glas gevuld polypropyleen en is recyclebaar. Door deze uitvoering is ze bestand tegen een stootje. De ventilatormotor en waaier is gemonteerd op een plateau dat precies in de behuizing past achter het blauwe deksel van de unit. Het deksel alsmede het plateau met motor en waaier zijn met slechts een schroevedraaier in een oogwenk uit de behuizing te lichten voor onderhoud of reparatie.

Het onderhoud behoeft overigens slechts een maal in de vier a vijf jaar plaats te vinden. Dat komt onder andere doordat de schoepen van de waaier achterwaarts zijn geplaatst, waardoor ze minder vuilaanhechting kennen. De motor is voorts zodanig gelagerd, dat er nauwelijks kans bestaat op problemen. Door het geheel van maatregelen draait de ventilator zo goed als geruisloos. Itho BV te Schiedam geeft op de gehele unit daarom ook probleemloos drie jaar garantie. De unit is voorzien van zowel het KEMA-keur als de CE-markering. De behuizing is in grijs en blauw uitgevoerd.

Vier afzuigopeningen

De unit heeft maar liefst vier afzuigopeningen voor de aansluiting van afzuigkanalen van de woning. De unit is met de bodemplaat met behulp van vier schroeven, waarvan de bovenste twee met slobgaten, tegen de wand of tegen de achterkant van een keukenkastje te monteren. Op de bodemplaat is een piramide van akoestisch schuim geplaatst, die dient voor de luchtgeleiding van de afzuigstromen en voor de geluiddemping.

In de deksel is standaard een informatiemapje opgenomen voor de bewoners inclusief een meetrapport voor de installateur. De installateur is verplicht de installatie door te meten en zijn bevindingen in het meetrapport op te nemen. De unit is voorzien van twee snoerklemmetjes, waaruit het snoer gemakkelijk is uit te nemen. Het uitwisselen van motor met waaier en snoer is een kwestie van seconden. Verder laat het bedrijf zijn nieuwste kamer- en klokthermostaten zien alsmede zijn nieuwe weersafhankelijke regelingen, al of niet op afstand te bedienen.

Gebruiksaanwijzing inclusief meetrapport is standaard voor in deksel opgenomen.

Reageer op dit artikel