nieuws

Zuid Limburg door herverdeling fonds in geldzorgen

bouwbreed

De regio Zuid-Limburg heeft geldzorgen. De regio gaat er in 2001 structureel f. 40 miljoen op achteruit. Vanaf 1997 wordt die korting in vier jaar tijd geleidelijk ingevoerd. Een en ander is het gevolg van de herverdeling uit het Gemeentefonds. Volgens de Maastrichtse wethouder voor financien R. Leenders zijn, wanneer het kabinet aan de voorgestelde herverdeling vasthoudt, de gevolgen voor de regio niet te overzien.

Zuid-Limburg is in de visie van de wethouder nog steeds een regio met een zwak profiel. Verder verbaast het hem dat in de herverdeling van het Gemeentefonds geen enkele rekening wordt gehouden met het feit dat Heerlen en Maastricht als centrumgemeente zijn aangewezen. “Het kabinet zet de steden centraal, alleen voor een gebied geldt dat opeens niet. Dat druist in tegen alle uitgangspunten”, aldus de wethouder in Dagblad de Limburger.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels