nieuws

Zestienhoven breidt uit

bouwbreed Premium

Vandaag begint in Rotterdam de discussie over de toekomst van Rotterdam Airport, in de volksmond Zestienhoven genoemd, die 8 februari moet uitmonden in het raadsdebat. Gisteren werd begonnen met de uitbreiding van de aankomst- en vertrekhal.

De nieuwe hal krijgt een oppervlakte van 800 vierkante meter, een tweede belastingvrije winkel en een Vip-lounge.

De aannemer, Koninklijke Van Waning uit Capelle aan den IJssel, vaart wel bij het feit dat de laatste jaren het aantal vliegbewegingen en daardoor het aantal passagiers is toegenomen. In hoog tempo moeten de bouwactiviteiten worden uitgevoerd, omdat de passagiersstroom blijft groeien en ook nog eens de vakantievluchten zich aandienen. Van Waning krijgt 110 werkbare dagen voor deze omstreden klus.

Reageer op dit artikel