nieuws

Wereldrecord betonpompen bij bouw in Maleisie

bouwbreed

Tijdens de bouw van de tweede toren van de Petronas Twin Towers te Kuala Lumpur in Maleisie is niet alleen het record hoogbouwen, maar ook het record betonpompen verbeterd.

De torens zijn 451,9 m hoog en verslaan daarmee de Sears Tower in de Verenigde Staten, die 443 m hoog is. Volgens de uitvoerder van Tower Two, Kyung Jun Kim, is bij de bouw van Tower Two betonmortel verpompt over een hoogte van 380 m, door een leiding met een lengte van 500 m.Voor het werk is materieel gebruikt van Putzmeister, de Duitse fabrikant en leverancier van mobiele betonpompen. Volgens Putzmeister is er sprake van een wereldrecord.

Tijdens de World of Concrete werden Putzmeister betonpompen met een lengte van 28 m (in vier secties) en 52 m (in vijf secties) getoond.

Voor gebruik in de Verenigde Staten zijn ze gemonteerd op onder andere Mack en Interfreight trucks, maar ook op Volvo’s, die voor dit doel geimporteerd uit Nederland zijn geimporteerd en aangepast aan de Amerikaanse voorschriften.

Reageer op dit artikel