nieuws

Wapeningsdetector is voorzien van LCD-scherm

bouwbreed

Proceq heeft de Profomotere wapeningsdetector geheel in het nieuw gestoken, voorzien van een LCD-scherm en met opties uitgebreid. Er zijn twee modellen, de S en de Scanlog. Het eerste model is geschikt voor het meten van dekking, detecteren van wapeningsstaven, opslaan van de gegevens en doorgeven aan een printer of PC. Het tweede model is bovendien in staat om wapening over een groot oppervlak te detecteren en de resultaten in grijstinten zowel als in getallen weer te geven.

De Profometers hebben een duidelijk LCD-scherm en slechts negen toetsen, waarmee alle functies te bedienen zijn. Tijdens het detecteren geeft het apparaat een geluidsignaal, als er een staaf is gevonden. De maat van de dekking wordt automatisch opgeslagen, met een nauwkeurigheid van ca. 2 mm of 5% bij een dekking van 100 mm.

Bij het apparaat hoort een hulpstuk voor het meten van de doorsnede van de wapening. Er is ook een hulpstuk voor het meten van grote dekkingen tot 300 mm. De Profometer wordt gefabriceerd door Proceq SA te Zurich in Zwitserland.

Reageer op dit artikel