nieuws

Twee boorvloeistofsystemen met eigen aandrijving

bouwbreed

Vermeer introduceert twee boorvloeistof (mud) systemen voor de door het bedrijf geleverde Navigator-gestuurde boorinstallaties D-6 en D7x11. Het betreft hier de uitvoeringen MT300 en HP300.

De MT300 is een universeel toepasbaar mengsysteem voor het snel en efficient prepareren van een boorvloeistof. De HP300 is een hogedruk-mengsysteem, ontworpen voor het onderhouden van een voldoende mudstroom in het boorgat zodat deze goed gestabiliseerd en gesmeerd wordt onder moeilijke booromstandigheden. Tevens dient dit systeem voor produktiever boren en ruimen.

Beide systemen zijn tevens geschikt voor gestuurde boorinstallaties van andere merken. De opbouw bestaat uit een watertank, een aandrijfmotor, een waterpomp etc. Dit alles is gemonteerd op een zelfdragend frame wat het vervoer naar de boorplaats vergemakkelijkt. De systemen ke kant en klaar worden geleverd of worden aangepast aan de specifieke wensen van de klant. De HP300 hogedrukpomp levert tot 54 liter/min bij 150 bar terwijl de MT300 een opbrengst heeft van maximaal 265 liter/min bij een bar.

Beide systemen ke worden ingezet voor een aantal toepassingen. Zij ke worden gebruikt voor de aanvoer van dikkere mud-mengsels naar de boormachine of naar de zuigzijde van de hogedrukpomp. Bij gebruik van het ‘opklop-effect’ van de centrifugaalpomp en de propeller voor snellere menging van de mud en het water, kan men het mudmengsel krachtig in de tank, die een inhoud heeft van 1136 liter, laten circuleren.

Tevens ke de systemen gebruikt worden om water uit een lager gelegen waterbron naar de tank te pompen.

De MT300 wordt aangedreven door een Kohler Command benzinemotor die een vermogen levert van 9 kW (12 pk). De HP300 heeft als krachtbron een Honda GX 620 benzinemotor die een vermogen levert van 15 kW (20 pk). Als optie voor de HP300 is een antivries-systeem beschikbaar en een elektrische afstandsbediening zodat de waterdruk bij de boormachine door de boormeester geregeld kan worden.

De HP300 is een van de twee nieuwe boorvloeistof systemen die door Vermeer Holland BV uit Hoofddorp op de Nederlandse markt worden gebracht.

Reageer op dit artikel