nieuws

Tommel loodst huurbeleid succesvol door Tweede Kamer

bouwbreed

Verhuurders van woningen moeten met ingang van 1 juli als zij de maandhuur met meer dan 3,8% willen verhogen, aangeven waarom zij dat wensen. Huurders moeten van deze stijging vooraf schriftelijk en volledig onderbouwd op de hoogte worden gesteld. Een wetsvoorstel daartoe van staatssecretaris Tommel van volkshuisvesting (D66) kreeg gisteren steun van de Tweede Kamer.

Tommel volgt met 3,8% het advies van het overleg tussen huurders en verhuurders. Tijdens de behandeling van de wijziging van de Huurprijzenwet bleek echter dat de fracties, uitgezonderd D66 en SGP, moeite hebben met de door Tommel voorgestelde grens van 3,8%. PvdA en VDD willen 2,8% en het CDA 3,5%. Aangezien voor geen van deze voorstellen een meerderheid is, zal de Kamer Tommel dinsdag tijdens de stemming zijn zin wel geven. De Kamer praat dan ook over het huurbeleid voor de periode juli 1996-juli 1997.

Reageer op dit artikel