nieuws

Tommel in problemen door kwestie Fokker

bouwbreed

De problemen rond vliegtuigbouwer Fokker hebben ook staatssecretaris Tommel in de problemen gebracht met zijn Wet Procesvereisten.

De behandeling van deze wet, waarin regels staan voor de wijze waarop corporaties hun huurverhogingen bekend moeten maken aan de huurders, wordt vanwege een ingelast spoeddebat over Fokker naar alle waarschijnlijkheid voor deze week van de Kameragenda gevoerd. In dat geval wordt de wet pas volgende week behandeld, daarna moet er nog worden gestemd, en dient ook de Eerste Kamer nog een oordeel te vellen.

Corporaties zijn volgens het voorstel verplicht om hun huurders voor 1 maart van het jaar op de hoogte te stellen van de plannen die er met de huren zijn. Waarschijnlijk is dit jaar de wet dan nog niet eens verschenen in het Staatsblad.

Tommel denkt inmiddels na over een noodwetje om de termijn te verschuiven naar 1 april, maar gaf gisteren tegenover deze krant duidelijk te kennen niet blij te zijn met de gang van zaken. “Vrijwel iedereen is het eens met deze wet, en hij ligt desondanks al sinds 12 december bij de Tweede Kamer.”

Overigens brengt de opgetreden vertraging met zich mee dat de vaststelling van de minimale en maximale huurstijgingen eveneens op zich laat wachten.

De Kamer heeft immers te kennen gegeven pas een ordeel te willen vellen over de huurverhogingen voor 1996/1997 nadat de Wet procesvereisten is behandeld. Hier is echter de tijdsdruk wat minder, omdat de huurverhogingen pas op 1 juli moeten worden doorgevoerd.

Reageer op dit artikel