nieuws

Tafels voor snel bekisten

bouwbreed

Doka brengt twee tafels op de markt waarmee snel bekist en ontkist kan worden. Het zijn de ‘Portaltisch’ en de ‘Eurex-Tisch’. De eerste heeft stempels die in twee richtingen ingeklapt ke worden. Dat is gemakkelijk, bijvoorbeeld als de tafel over een borstwering heen gehesen moet worden. De tafel is met ingeklapte stempels nog geen 60 cm. hoog. De draagkracht van de stempels (van het type Eurex 30) is 30 kN, volgens de Europese norm DIN EN 1065.

De tweede tafel, de ‘Eurex-Tisch’, is bedoeld voor situaties waarbij de bekisting niet veelvuldig verplaatst hoeft te worden. De stempels ke eenvoudig met een hulpstuk aan de bekisting worden bevestigd. Als het nodig is, kan de draagkracht van de tafel worden verhoogd door het aanbrengen van extra stempels. Een dergelijke tafel is te verplaatsen zonder hem te demonteren, met behulp van een door Doka geleverde hydraulische hefwagen. Doka Nederland BV is gevestigd te Oss.

Reageer op dit artikel