nieuws

Supercoat bootst plavuizen, natuursteen, tegels en baksteen na

bouwbreed

Supercoat Holland BV uit Ommen presenteert op de Bouwvakbeurs in Zuidlaren een nieuw, uit de Verenigde Staten afkomstig systeem voor de afwerking van wanden en vloeren. Supercoat is een combinatie van cement met acryl, die wordt gemengd met een speciale vloeistof waarin polymeren zijn verwerkt. Daardoor wordt het materiaal enigszins elastisch. Het wordt aangebracht in een laagdikte van 4 mm met een spaan of spackmachine.

Twee tot drie uur na het aanbrengen kan de verwerker op sokken de vloer belopen en met een speciaal U-vormig mes de voegen aanbrengen. Daardoor ke onder meer plavuizen, tegels, baksteen en natuursteen worden nagebootst. Vervolgens wordt de vloer (of wand) met een spons, water en pure pigment ingewassen om de gewenste kleurstelling te krijgen. Daarna wordt een sealerlaag aangebracht en worden de voegen ingevoegd met Supercoat. De hele vloer of wand wordt daarna nog eens behandeld met twee tot drie lagen sealer, waardoor een duurzame en krasvaste laag ontstaat.

Reageer op dit artikel