nieuws

Steenkapper maakt een rechte schone breuk

bouwbreed Premium

De metseltroffel vormt in de praktijk ook veelal het gereedschap waarmee de metselaar de steen op maat kapt. Een goed vakman heeft daar geen moeite mee en kan dit bijna op de millimeter nauwkeurig. Bij veel voorkomend kapwerk waarbij tevens een vlakke en rechte breuk verlangd wordt kan mogelijk een door constructiebedrijf C. Bloemdaal, Monster vervaardigde steenkapper een goede ondersteuning bieden.

Het 20 kg zware apparaat laat zich naast de metselaar op de steiger plaatsen. Met behulp van een enkele handbeweging is hiermee iedere metselsteen op elke gewenste lengte volledig recht en vlak te klieven.

De hardmetalen messen hebben voldoende vermogen om zelfs twee stenen gelijktijdig af te korten. Bij het kappen van grote aantallen stenen zijn ondanks de handbediening ca. 500 – 600 stenen per uur op maat te maken. De steenkapper meet (l x b x h) 35 x 45 x 75 cm.

Reageer op dit artikel