nieuws

Rookgasafvoer snel op te bouwen

bouwbreed Premium

Kachelbedrijf Pranger te Haren komt op de Zuidlaarder vakbeurs met een naar zijn zeggen ‘revolutionair rookgasafvoersysteem’. Het revolutionaire moet dan slaan op het lichte gewicht, de samenstelling en de snelle bouwtijd.

Het rookgassysteem bestaat uit roestvaststaal 316L en de wanddikte van de pijp is 0,5 mm. Het rookgaskanaal is omgeven door 25 mm dikke isolatie gevolgd door een dragende buitenmantel van niet brandbare lichtgewicht Lorocellan-blokken. De schoorsteenkap is gemaakt van aluminium. Deze kan ook worden geleverd als sierkap. Met twee monteurs is een complete schoorsteen van tien meter in drie uur op te bouwen. De Lorocellan elementen zijn glad, waardoor de schoorsteen direct na de opbouw, is af te werken met behang, muurverf en dergelijke. De schoorsteen neemt weinig ruimte in beslag. Een schoorsteen met een pijpdoorlaat van 200 mm, meet buitenwerks 35,5 x 35,5 cm. Optisch lijkt hij op een traditionele schoorsteen. De elementen zijn zowel binnen- als aan de buitenkant van de woning aan te brengen. Ze zijn overigens in verschillende uitvoeringen te leveren. Het schoorsteensysteem wordt gefabriceerd door Thermo Totaal Techniek BV te Veenendaal. Het systeem voldoet aan de eisen van het Deutsches Institut fur Bautechnik te Berlijn.

Reageer op dit artikel