nieuws

Rijksmuseum van Oudheden gaat verbouwen

bouwbreed

Het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden zal een ingrijpende verbouwing ondergaan, waarbij de expositieruimte wordt vergroot en de klimaatbeheersing in het museum wordt verbeterd. De verbouwing, die f. 8 miljoen gaat kosten, moet grotere tentoonstellingen mogelijk maken met voorwerpen die hoge eisen stellen wat temperatuur en vochtigheid betreft.

Om meer expositieruimte te scheppen wordt de binnenplaats van het museum overkapt. daarnaast worden de entree van en de route door het gebouw verbeterd en er wordt een onderhoudsprogramma uitgevoerd en klimaatvoorzieningen aangebracht.

Als architect is Martien van Goor van Onno Greiner Martien van Goor Architecten BV uit Amsterdam uitgekozen. Van Goor heeft ook de verbouwing van het Van Goghmuseum in Amsterdam gedaan.

Niet bekend

Reageer op dit artikel