nieuws

Renkumse tegen verkeersdrempels

bouwbreed Premium

De Renkumse Tiny van Silfhout is een actie begonnen tegen meer dan honderd verkeersdrempels en andere snelheidsremmende verkeermaatregelen die de gemeente de afgelopen maanden aanlegde in het Gelderse dorp. Zij verzamelt deze week onder andere handtekeningen, waarmee ze het gemeentebestuur op andere gedachten hoopt te brengen.

“Het is gewoon verschrikkelijk”, aldus Van Silfhout, “alleen al in de wijk waar ik woon, zijn binnen enkele maanden 59 drempels aangelegd. Niemand kan meer van de ene plek naar de andere zonder minstens zeven drempels te passeren. En die dingen zijn bijna allemaal te hoog. Als een auto met vier volwassenen eroverheen wil, moeten er twee uitstappen om te voorkomen dat de onderkant van de auto schade oploopt.”

De gemeenteraad van Renkum besloot in 1995 zes ton uit te trekken voor het verkeersluw maken van woonwijken. In Renkum is het karwei inmiddels geklaard. In Oosterbeek, Heelsum en Doorwerth (die onder de gemeente Renkum vallen) moeten nog wat maatregelen genomen worden.

Reageer op dit artikel