nieuws

QMB-certificaat geen garantie voor produkt

bouwbreed

Het in Duitsland door betonfabrieken gehanteerde QMB-certificaat is op zichzelf geen garantie voor de kwaliteit van het produkt. Dat benadrukken de Duitse minister van Economische Zaken en de Europese Commissie.

Het QMB-certificaat (links) betreft de onderneming, die de betonprodukten heeft vervaardigd. Zo’n bedrijf voldoet volgens de auditoren van de Bund Guteschutz Beton- und Stahlbetonfertigteile (BGB) aan ISO 9000-eisen. Door sommige fabrikanten wordt het QMB-certificaat ook gebruikt bij de marketing van produkten. Voor de kwaliteit daarvan bestaat echter een ander merk, namelijk de o met het BGB-teken (rechts). Als een betonprodukt voorzien is van dat merk, is er een BGB-certificaat voor de produktkwaliteit uitgereikt.

Reageer op dit artikel