nieuws

Positief advies over nieuwbouw ziekenhuis Eemland

bouwbreed Premium

GS van de provincie Utrecht hebben een positief advies gegeven aan de minister van Volksgezondheid over grootschalige bouwplannen van Ziekenhuis Eemland in Amersfoort. Het gaat om nieuwbouw van kliniek en polikliniek De Lichtenberg op locatie St. Elisabeth.

Ook wordt goedkeuring gegeven voor noodzakelijke aanpassingen van de bestaande gebouwen op de locatie St. Elisabeth. De totale kosten van het po raamt men op f. 216 miljoen. In de nieuwe situatie in 2005 zal het ziekenhuis straks een capaciteit van ruim 700 bedden hebben, ongeveer 50 minder dan nu het geval is.

GS hebben nog niet geadviseerd over de verbouw van het psychiatrische deel van het ziekenhuis. Het college van GS wil eerst de ontwikkelingen in de samenwerking op het terrein van de geestelijke gezondheidszorg in oostelijk Utrecht afwachten.

Men vindt bovendien dat als de nieuwbouw wordt gerealiseerd, ook aan de wegenstructuur het een en ander moet gebeuren. Zo moet er parkeerruimte gemaakt worden en zal de weg T11 op de A28 moeten worden aangesloten. Hierover vindt inmiddels overleg plaats met de gemeente Amersfoort.

Het ziekenhuis op locatie St. Elisabeth is het oudste in de provincie Utrecht.

Reageer op dit artikel