nieuws

PGGM-dochter Mandes verwerft deel Hemar-winkels

bouwbreed

Mandes Fund, eigendom van het bedrijfspensioenfonds PGGM, heeft een deel van de portefeuille van Hemar gekocht. Het gaat om 59 winkelpanden, 28 woningen en twee kantoorvilla’s met een totale waarde van f. 80 miljoen. Het vastgoed is over 26 gemeenten verspreid.

Met de transactie breidt Mandes haar winkelportefeuille uit tot ruim 220 panden. Zij behoort hiermee tot de leidende marktpartijen in dit kwalitatief hoogwaardige segment. Mandes behoort met een belegd vermogen van f. 2,2 miljard tot een van de grootste beleggers in Nederlands vastgoed.

Het vermogen is evenwichtig belegd in woningen, winkels en kantoren van hoge kwaliteit. Tegelijkertijd heeft Hemar de rest van haar portefeuille verkocht aan het Bedrijfspensioenfonds voor de Metaalnijverheid. De bank MeesPierson zou bij deze transactie zijn betrokken.

Reageer op dit artikel