nieuws

Oorzaak van ongeval in Drechttunnel nog onbekend

bouwbreed

De oorzaak van het ongeval maandag met de vrachtwagen met hijskraan in de Drechttunnel is nog onbekend. Aan de hoogtemelder voor de tunnel lag het niet. De werking ervan is gecontroleerd en in orde bevonden. De schade wordt voorlopig geschat op f. 1 miljoen gulden.

Omstreeks kwart over tien ’s ochtends scheurde de hijskraan op een dieplader het plafond van de tunnel over een afstand van enkele honderden meters stuk. Rijkswaterstaat was tot dinsdagochtend vroeg bezig de schade aan de brandwerende laag, verlichting en signaleringsborden provisorisch te herstellen. De oostelijke tunnelbuis werd zes uur ’s ochtends vrijgegeven voor het verkeer. De komende vijf a zes weken vindt het werkelijke herstel plaats. Dat gebeurt vooral in de nachtelijke uren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels