nieuws

NoDig Award 1996 gaat naar Rijnland uit Alphen a/d Rijn

bouwbreed

Het District Rijnstreek van Energie- en Watervoorziening Rijnland in Alphen aan den Rijn heeft de No-Dig Award 1996 ontvangen. De prijs werd uitgereikt op de GWW-beurs Infratech in Rotterdam. Het bedrijf kreeg de prijs voor de weloverwogen toepassing van een gestuurde boormethode voor de aanleg van een gas- en rioleringsleiding langs de Goudse Rijweg in de Gemeente Boskoop over een traject van 720 m. De leiding werd door Boortechniek Flowmole BV uit Naarden aangelegd in opdracht van de gemeente Boskoop.

De jury achtte een aantal punten van het relatief kleinschalige po bijzonder. De pokosten van de no-dig oplossing en van een oplossing met ontgraven zijn vrijwel in evenwicht. De nauwkeurigheid van de plaats van de leiding in het boorgat is goed, dit met inbegrip van de controle op de plaatsnauwkeurigheid. Ook roemt de jury de onderlinge samenwerking waarvoor door partijen reeds in een vroeg stadium van het project is gekozen.

Een eervolle vermelding ging naar Eneco Energiebedrijf Den Haag voor het aanleggen van stadsverwarming in ‘de Binckhorst’ in Den Haag.

Reageer op dit artikel