nieuws

Nieuwe topattractie voor Eindhoven gaat f. 100 mln kosten

bouwbreed

Enkele Eindhovense ondernemers hebben een idee gelanceerd voor de aanleg van een nieuwe toeristische topattractie in die plaats, Electropolis. Dat moet onder meer ruimte bieden aan een groot openluchtterrein voor evenementen, een reuzenrad vergelijkbaar met het Prater in Wenen, een 55 meter hoge skihal, een film- en tv-studio, een enorm wateruurwerk, een Electric Thrill Park met allerlei thematische voorzieningen en een beursgebouw. De initiatiefnemers verwachten dat de aanleg alles bij elkaar zeker meer dan f. 100 miljoen vergt.

De Kamer van Koophandel onderzoekt of het zinvol is een haalbaarheidsstudie te verrichten. Het park, met een oppervlakte van ruim 100 hectare, zou moeten komen in het Eindhovense uitbreidingsgebied Meerhoven. Dat is gelegen naast het bestaande militaire en civiele vliegveld. In de huidige plannen van de gemeente heeft de betreffende grond een industriele bestemming.

Reageer op dit artikel