nieuws

Nieuw stadion Antwerpen in havengebied

bouwbreed

Het stadsbestuur van Antwerpen heeft besloten tot de bouw van een groot sportstadion in de Scheldestad. Het ‘Eurostadion’ moet voor de Europese Kampioenschappen in 2000 klaar zijn.

Antwerpen hoopt zich met de nieuwe accommodatie te profileren als mogelijke plaats waar de Europese kampioenschappen gehouden ke worden. Antwerpen kan zich daarvoor nog tot 18 januari kandidaat stellen.

Waar het nieuwe stadion zal worden gebouwd moet nog beslist worden. Gedacht wordt aan een terrein nabij het Straatburgdol in het Antwerpse havengebied. De Antwerpse havenautoriteiten en de havenbedrijven voelen daar weinig voor omdat de bouw van het stadion ten koste van mogelijke nieuwe havenacticiteiten zal gaan. Burgemeester en schepenen (wethouders) van Antwerpen nemen komende maandag een besluit over de exacte locatie van het nieuwe Eurostadion.

Officieel

De dinsdag daarop wordt het besluit dan officieel medegedeeld aan de Belgische Voetbalbond, die op haar beurt de UEFA, (de Europese voetbalbond) op de hoogte moet brengen van de Antwerpse kandidatuur voor het EK-voetbal 2000.

Wethouder van sportzaken Verstraelen heeft verklaard dat het om de bouw van een groot stadion zal gaan, waar behalve voor voetbal en andere sporten ook plaats zal zijn voor andere activiteiten die geld in het laatje brengen. Verstraeten: “Een voetbaltempel alleen is immers niet rendabel.”

Verwacht wordt dat de vijf grote Antwerpse voetbalclubs tot samenwerking en mogelijk zelfs tot fusie zullen besluiten en in het nieuwe stadion gaan spelen. Het Antwerpse bestuur wil nog dit jaar met de bouw van het nieuwe stadion beginnen. Gestreefd wordt het sportpaleis op 1 juli 1999 gerealiseerd te krijgen.

Reageer op dit artikel