nieuws

Nieuw conflict over bouwcao niet uitgesloten

bouwbreed

Als de houding van het AVBB niet snel veranderd, voorziet voorzitter Roel de Vries van de bouwbond FNV een nieuw conflict met de werkgevers wanneer de onderhandelingen over een nieuwe bouwcao eind dit jaar zullen beginnen.

Kort na de bouwstaking in 1995 riepen de werkgevers, verenigd in het Algemeen Verbond Bouwbedrijf, de bouwbonden op te komen praten over de arbeidsverhoudingen in de toekomst om zo te voorkomen dat werkgevers en werknemers in dezelfde situatie zouden terechtkomen als tijdens die staking, aldus De Vries.

“Ik erger mij aan de besluiteloosheid van het AVBB. Na hun oproep is het oorverdovend stil geworden vanuit het AVBB. De uitnodiging om te komen praten moet nu, bijna een jaar na de staking, nog komen”, aldus De Vries.

Wanneer de onderhandelingen voor een nieuw bouwcao voor 1997 weer tot een conflict leiden omdat het huiswerk niet is gedaan, leg ik op voorhand de verantwoordelijkheid daarvoor bij het AVBB neer, zo zei hij in zijn Nieuwjaarsrede.

“Ik nodig voorzitter Brinkman dan ook met klem uit om spoedig een datum vast te stellen, waarop we dit overleg ke starten”, aldus De Vries.

Reageer op dit artikel