nieuws

Nederland in Milaan: ‘RealSpace in QuickTimes’

bouwbreed Premium

De Nederlandse inzending voor de Triennale die 28 februari in Milaan open gaat heeft als onderwerp de invloed van de computer op architectuur en stedebouw.

Onder de uit computertermen samengestelde titel ‘RealSpace in QuickTimes’ hebben architect Ben van Berkel en samensteller Ole Bouman een paviljoen ontworpen met onder andere een ‘virtual reality-spelonk’ en ‘smart tech-corridor’. De bezoeker krijgt een indruk van de mogelijkheden van de computer. Volgens Bouman verandert het belang van gebouwen door bijvoorbeeld flitsgeld, teledetentie, en homeshopping. Van Berkel maakt met behulp van de computer gebouwen die zonder dit hulpmiddel onvoorstelbaar zouden zijn.

Naar verwachting zullen 100.000 bezoekers de driejaarlijkse internationale tentoonstelling over architectuur en design in Milaan bezoeken. De Triennale duurt tot 10 mei. Daarna zal het Nederlandse paviljoen van 10 augustus tot 17 november in het Architectuurinstituut te zien zijn.

Reageer op dit artikel